http://1oakbag.nl

Ik ben een gepassioneerde tassenmaakster.  Sinds een kleine tien jaar maak ik, met erg veel enthousiasme, leren tassen. Naast de technische vaardigheden, waar ik tot op heden nog steeds met veel plezier lessen in volg, vind ik de materiaalkeuze en de kleurcombinaties ook heel fijn om te doen. Kortom, van het begin tot het eind maak ik al mijn tassen zelf.

De meeste tassen maak ik van leder dat afkomstig is uit reststromen van de tassen- en schoenenindustrie. Dat is nieuw materiaal van prima kwaliteit, dt om één of andere reden (kleur, modetrends, littekentje in het leer) niet verwerkt wordt in de industrie waar het in eerste instantie voor bedoeld was. Ik maak daar prachtige tassen van.

Verder maak ik met regelmaar gebruik van leer dat afkomstig is van oude stoelen og banken. Vaak heeft zo'n meubel nog prima stukken leer. Ik maak het schoon en verwerk het tot een tas en elke keer weer is het fijn om te zien dat dit leer een nieuwe functie krijgt. 

Dit alles maakt dat ik niet de fast-fashion-modetrends volg, maar werk met de materialen die ik voorhanden heb. Elke tas is ook uniek.